Amit erről a fotóstúdióról tudni szeretnél

Na nem a szó szoros értelmében van itt szó virtuális sétáról, csupán szeretném egy kicsit részleteiben is bemutatni a fotóstúdiót. Érdemes lehet Budapest legjobb helyeivel megismerkedni, hátha az embernek szüksége lesz rá, akár profiként a lencsék mögött, de a másik oldalon állva is csak ajánlani lehet már a kezdetektől is, hiszen a G3-nál portfóliókat is készítenek. Járjuk körbe tehát, hogy milyen fotóstúdiók és extra helyiségek találhatók itt, amelyek az ember igénybe vehet a bérlés során, így könnyebb lehet a döntés, hogy érdemes-e itt foglalni időpontot, vagy az ember tovább keresgélne. Ár-érték arányban persze én mindenképpen ezt ajánlanám, de minden célnak, ami lehet divatfotózás, reklámok készítése és még sorolhatnám, mások a szempontjai, amit figyelembe kell venni. Nézzük is meg tehát, hogy a G3 mit kínál az érdeklődők számára. 

fotóstúdió_pic2

A két fő fotóstúdió – ezt szükséges tudni

A G3-nál két fő fotóstúdió található, egyik ezek közül a napfényes stúdió, amelyben a legjobb világos képek készíthetők, és itt nem tudunk sötétíteni. Szép ablakaival és jól eső fénysugarakkal igen kellemes természetes képek és videók lehetőségét biztosítja, és persze világítással is lehet megoldani a munkát, hogy akár az éjszaka közepén is legyen fény, és az eleve jó helyre essen. Ebben a stúdióban emellett található egy teljes falnyi fehér háttér is, így nem szükséges a felakasztott fehér anyagokkal bajlódni, a helyszín eleve adott, de persze egyéb hátterek is elérhetők a fotóstúdiókban. A stúdió saját öltöző-sminkes résszel rendelkezik, ami egy külön pluszt jelent a modellek, sminkesek és öltöztetők számára is, így minden gördülékenyen mehet, a két csapat közel van és könnyen tud egymással kommunikálni, mégis részben elkülönítve tudnak nyugodtan dolgozni. 

A másik nagyobb stúdió már sötétíthető a megfelelő felszerelésekkel, így itt nappal is teljes sötétséget lehet varázsolni egy-egy különleges fotózáshoz. Szintén megtalálható itt egy külön sminkes-öltöző részleg, úgyhogy a két stúdió csapata két külön helyet kap a készülődéshez. 

A fehér háttér itt sem maradhatott ki a kialakításból persze, úgyhogy a két stúdió közti különbség igazából csak a szoba fekvése és az elsötétítés kérdése. 

Extra lehetőségek egy fotóstúdióban

Egy fotóstúdiónál nem csak az számít, hogy hány darab konkrét műterem található az épületben, hanem hogy milyen körülményeket és extra lehetőségeket biztosít. Mivel kisebb virtuális sétát ígértem, így azt csak megemlíteném, hogy van náluk lehetőség felszerelés csomagokat bérelni és gyakorlatilag a nap 24 órájában lehet időpontot foglalni a hét bármely napjára, hiszen ezek nem a hely részei. Számos ilyen apróság van azonban, ami hatalmas segítséget jelenthet. A műtermek mellett van egy konyharész is, ahol kávét lehet készíteni, illetve egy kis kényelmes asztal is várja a csapatot, hogy leüljön együtt beszélgetni. Az épületbe pedig egy teherlifttel is fel lehet jutni magán parkolóból, szóval nem fog problémát jelenteni a bejutás és az eszközök vagy esetleges díszletek eljuttatása a fotóstúdió helyszínére

Egy tökéletes fotóstúdió ilyen

Egy tökéletes fotóstúdiót keresve én nem találnék jobbat, mint a G3. Budapesten és más városokban is sokszor gondolják alá a dolgot, vagy éppen túl a stúdiók. Aki már kicsit jártasabb, az biztosan tudja, hogy kényelmetlen helyekért is viszonylag magas bérleti díjat számolnak fel. Olyan helyek ezek, amelyek tényleg csak a helyszínt biztosítják, de nincs megfelelő háttér, nem kínálnak vásznakat, vagy csak divatjamúlt kivitelezésben. Néha a hely nem elég, máshol nincs rendes öltöző és külön terület a modellek számára, ami kényelmetlenséggel jár. 

fotóstúdió_pic1

Persze ennek az ellenpéldáját is lehet mondani. Azonban hiába igen modern és fejlett egy hely, hogyha nem valamilyen híres fotós az ember, aki megengedheti magának ezt a színvonalat. Ezeken a helyeken sok a felesleges extra, a csillogó környezet, ami persze vonzó, azonban ezek a helyek tényleg inkább a nemzetközi munkáknak valók, nem pedig az itthoni kisebb-nagyobb fotózásoknak. 

Egy tökéletes fotóstúdió általában inkább otthonos és jól felszerelt, szakemberekkel ellátott terület, ami képes arra, hogy egy stáb minden tagját ki tudja elégíteni munka szempontjából. Én ezért tudom a G3-at ajánlani. Jól megközelíthető, saját parkolós helyről van itt szó, ahová már a belépés is kellemes, és fogadják az embert a recepción. Ezután indulhatunk a műtermek felé, válogatva a nappali és a sötétíthető stúdió között, persze foglalni kell, amelyiket szeretnénk majd használni. Munka közben kényelmes szünetet lehet tartani a konyhában, míg a műtermek egy része öltöző és sminkes területként lett kialakítva. El van látva bőven felszereléssel, lehetőségekkel, még greenbox stúdiót is találhatunk itt, amely egyedülálló az országban. Ezt a technikát már régóta alkalmazzák a különleges fotózások és filmes jelentek megalkotásához, úgyhogy érdemes lehet ebbe is fektetni egy bérlés erejéig. Ha pedig megtetszett a hely, az ember a törzshelyévé teheti, ahová mindig visszajár dolgozni.